Fransk hønesuppe
Fransk hønesuppe

Fransk hønsesuppe

4-6 porsjoner

Ingredienser

1 stk rå høne
2 l vann (nok til at det såvidt dekker høna)
2 stk hønsebuljongterning
2 fedd hvitløk
2 stk løk
2 stk gulrot
0,5 stk sellerirot
2 stk laurbærblad
2 ts salt
8 stk pepperkorn og noen blader frisk sitronmelisse
2 ss griljermel, strøkavring eller tørket brød
1 stk eggeplomme
0,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Del høna i to og legg den flatt i kokekaret med skinnsiden opp. Hell på så mye vann at den såvidt er dekket. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt småkoke i 2 – 2 1/2 time. Rens kjøttet for skinn og bein. Skum fettet av kraften. Mal kjøtt, grønnsaker, kraft og brød i matprosessor. Varm suppen og visp inn eggeplomme og fløte. Smak eventuelt til med mer salt. Server suppen rykende varm med godt brød. Pynt suppen med blader av sitronmelisse.